Free Joomla Template by Discount Justhost

Kao specijalizovana kuća za proizvodnju priključnih mašina za obradu zemljišta, mašina za setvu i negu LEMKEN pripada vodećim kompanijama Evrope. U porodičnom je vlasništvu šeste i sedme generacije. Godišnje proizvede oko 15.000 mašina, a svoje proizvode plasira u 44 zemlje širom sveta.

Današnji proizvodni program plugova, obuhvata 33 serije plugova sa gotovo milion mugućih varijanti, što omogućava svakom kupcu da pravilno izabere plug za odgovarajuće uslove i parcelu.


PLUGOVI


     EurOpal »
     Nošeni plugovi obrtači...

 


     VariOpal »
     Vario nošeni plugovi obrtači...

 


     Juwel »
     Nošeni plugovi obrtači nove generacije...

 

TEŠKE TANJIRAČE


     Rubin 9 »
     Tanjirača sa prečnikom diskova 620 mm...

 

GRUBERI


     Kristall 9 »
     Kultivatori za intezivnu obradu zemljišta...

 


     Karat 9 »
     Kultivatori za intezivnu obradu zemljišta...

 

GERMINATORI


     Sistem-Komapktor »
     Kultivator za predsetvenu kultivaciju... 

 

ROTO DRLJAČE


     Zirkon 8 I 12 »
     Za idealnu predsetvenu pripremu... 

 


KOMPANIJA LEMKEN

Nastala je od nekadašnje kovačnice u industrijskom gradiću Birten. Osnovana je 1844. godine. Prvi LEMKEN-ov patent bio je reverzibilni plug, prijavljen 1925. godine, kada je počela i serijska proizvodnja plugova. Nakon jednog veka fabrika je preseljena u Alpen, koji se nalazi 50 km severo-zapadno od Dizeldorfa, gde se i danas nalazi. Značajan događaj za kompaniju je prezentovanje polu-nošenih plugova obrtača 1966. godine, što je nagrađeno od strane DLG-a. Nakon ovog perioda, dolazi do prodora informatike i elektronike u poljoprivredu i do naglog razvoja proizvodnje, tako LEMKEN predstavlja nove generacije plugova ("Opal" 1980. god; "Vario-Opal" 1987. god. i novog sistema za podešavanje plugova "Optiquick" 1980. god.). Takođe dolazi i do proširivanja proizvodnog programa na: rotacione drljače "Zirkon"; disk kultivatore "Smaragd"; pneumatske sejalice "Solitar"; mehaničke sejalice "Saphir". Vrhunac razvoja i poslednji patent (2001. god.) je sistem za automatsko vođenje agregata koji radi na principu ultrazvuka, isto nagrađenog od strane DLG -a.