Menu Close

NOVA FORTERRA HD NOVE PERFORMANSE

Motor nove Forterra HD opremljena je 16-ventilskim Zetorovim motorom koji se već u praksi pokazao kao izuzetno štedljiv, sa daleko nižom potrošnjom od konkurencije. Motor je opremljen pumpom visokog pritiska za dovod goriva, sa elektronskim regulatorom pumpe. Za razliku od mehaničkog regulatora, elektronski dodatno snižava potrošnju i poboljšava karakteristike obrtnog momenta.

Kabina  je najveća novina na modelu Forterra HD su ergonomski raspoređene komande na desnom bočnom panelu kabine.

Pogonski mostovi su ojačani, povećan je trag zadnjih točkova; traktor je teži, stabilniji, povećana je podizna moć hidruilke. Prednji most opremljen potpunom blokadom diferencijala. Opciono, prednji most može biti hidraulično ogibljen, što uz ogibljenu kabinu pruža maksimalni komfor. Međuosovinsko rastojanje je takođe povećano.

Hidraulični sistem je još jedan korak napred, razvodnik spoljne hidraulike sa 4 para priključaka, sa mogućnošću podešavanja po protoku i vremenu rada. Uz podizni uređaj je CAT3 i veliki broj priključaka. Forterra HD omogućava rad sa velikim brojem različitih priključnih mašina. kako bi rad bio još jednostavniji, Zetor je na modelu Forterra HD uveo i automatsku funkciju rada na uvratinama.

Više informaciji o traktoru FORTERRA HD