Menu Close

POSETA FABRICI KOMBAJNA FENDT I SAJMA EIMA U BOLONJI

U periodu između 10.11. i 13.11.2014. AGROVOJVODINA-MEHANIZACIJA DOO i Inter Agrar organizovali su edukativnu ekskurziju za 36 poljoprivrednika iz Srbije.

Pored naselja Breganca, nadomak grada Vićenca u Italiji nalazi se jedna od 4 fabrike kombajna AGCO Korporacije u svetu. Danas se u Breganci proizvodi 20 modela kombajna snaga od 180 do 500 KS. Fabrika je osnovana davne 1873. od strane Pietra Laverde. Prostire se na površini od 65.000 m2 i zapošljava 600 radnika. Posetioci iz Srbije imali su priliku da čuju predavanje o samoj fabrici, zaposlenima, vide novine na svim serijama kombajna FENDT. Posetili su pogone gde se proizvode komponente i sastavljaju kombajni. Mogli su se uveriti da se za FENDT kombajne koriste isključivo visoko-kvalitetne komponente, da se veći deo kombajna proizvodi u pogonima same fabrike, a manji dobavlja od drugih proizvođača. Videli su i novu komoru za farbanje sa 13 mobilnih kranova i kapacitetom farbanja 10 kombajna na dan.

EIMA je jedan od tri najveća sajma poljoprivredne tehnike u Evropi. Nalazi se u Bolonji i održava svake godine. Posetioci iz Srbije bili su gosti štanda LEMKEN i AGCO Korporacije, odnosno štanda VALTRA i FENDT. Imali su priliku da vide sve aktuelne vodeće modlele brendova kombajna, traktora i priključnih mašina u 26 zatvorenih hala.

Osim poljoprivrednih mašina uživali su u obilasku prelepog grada Padova koji se nalazi 40 km zapadno od Venecije gde se skriva bogato kulturno blago Italije, a gde su posetioci i noćili tokom ekskurzije.

U povratku posetili su i firmu Interexport iz Slovenije, odakle se YTO traktori, koji se sklapaju u Novom Sadu prodaju širom Slovenije. Naši poljoprivrednici su se upoznali sa uslovima nabavke poljoprivrednih mašina u toj Republici.