Menu Close

SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDU 2021

Subvencije za traktore 2021, “50 40 10 subvencije” ili subvencije za mehanizaciju, odnosno subvencije za poljoprivredne mašine 2021 su fraze koje se u zadnje vreme vrlo često pominju među nama koji se direktno ili indirektno bavimo poljoprivredom. Kruže razne priče i pitanja o tome kakve će biti subvencije ove godine. Konačno je objavljen pravilnik, možete ga preuzeti i proučiti, a najbitnije informacije saznajte iz teksta dole.

Preuzmi pravilnik Prihvatljive investicije

Subvencije za traktore 2021

Počećemo od traktora koji su nekako uvek najzanimljivija tema. U okviru programa Svetske banke biće obuhvaćeni traktori do 80 kW što je 108,8 KS. Subvencija za traktore neće biti ograničena samo na traktore koji se sklapaju kod nas, nego na sve nove traktore do 80 kilovata. Traktore će moći da nabavljaju povrtari, voćari, vinogradari i stočari, ali ne i ratari. E sad, svi se pitaju kada se konkurs otvori, da li će subvencija ići na račun ili na predračun?

50, 40, 10 i Svetska banka

Tačan odgovor je predračun, ali uz obavezan biznis plan. Biznis plan sa predračunom i potvrdama će se predavati upravi i čekati na bodovanje. Nakon izlaska rang liste, kada vidite da su vam sredstva odobrena i kad na namenski račun primite 50% od investicije, tek tada možete da kupite traktor sa svega 10% od iznosa, jer ćete u vašoj banci morati dići kredit na 40% od investicije kako bi ostvarili pravo na povrat za vaš novi traktor. Pogledajte ponudu YTO traktora od 35 do 90 KS koji potpadaju pod subvenciju. Šta je sa ratarstvom i sa priključnim mašinama?

Pogledaj Zetore  Pogledaj YTO traktore

Subvencije za priključnu mehanizaciju

Postupak za dobijanje sredstava je isti kao za traktore. Ograničenja su da gazdinstvo nema preko 50 ha zemljišta. Minimalni iznos investicije je 20.000 €, ovo isto važi i za traktore. Prihvatljive investicije će biti od plugova pa do poljoprivrednih prikolica za transport. U našoj ponudi pogledajte brendove LEMKEN, PRONAR i KONGSKILDE.

Za sada, ostaje nam da sačekamo da izađe konkurs. Iako sada ide sezona setve i radova u poljoprivredi biće dosta vremena da se spreme biznis planovi i prikupe ponude jer će konkurs izaći sredinom aprila. Sada je vreme za odlučivanje koju mašinu nabaviti. Za sve informacije o našem prodajnom programu dobićete od naših kolega ukoliko pišete, pozovete ili dođete kod nas.

Pogledaj asortiman Pozovi i saznaj više