Menu Close

OROS CORNADO

OROS CORNADO

OROS CORNADO adapteri za kukuruz imaju jedanu od najboljih sečki na svetu što potvrđuju rezultati na međunarodnim prezentacijama kukuruznih adaptera.

Adapter se proizvodi za sve svetske poznate brendove kombajna.

Lako se pogoni, svi reduktori su izrađeni od kvalitetnog aluminijuma, tako da smanjuju potrošnju goriva kombajna.

OROS CORNADO je profesionalan adapter, ne zahteva dnevne provere, tako da je pogodan za velika imanja koja poseduju radnike.

Šta sve čini posebnim ovaj model OROS adaptera, saznajte dalje u tekstu.

POGON PREKO REDUKTORA

OROS CORNADO adapter se razlikuje od klasičnog po tome što pogon sa kardana kombajna ide na reduktore. Kućišta reduktora su izrađena od kvalitetnog aluminijuma radi što manje težine adaptera.

Navedeni prenos snage je dugotrajniji, snažniji, pouzdaniji, ne zahteva dnevne preglede i pruža mogućnost kretanja kombajna i do 15 km/h u odnosu na klasične adaptere koji imaju lančani prenos snage.

VALJCI SA NOŽEVIMA

Radi brzog i efikasnog povlačenja stabljike na dole, valjci su tako dizajnirani da imaju 4 klasična noža i 4 nareckana noža.

Navedeno rešenje otklanja nedostatke valjaka bez noževa i rešenje sa klasičnim noževima, ostavljajući kombajn čist bez mase čime se smanjuje potrošnja goriva i ubrzava proces žetve.

Noževi su lako zamenjivi.

Privodni lanci su uvek automatski dotegnuti pomoću cilindra.

PREDNJA SEČKA

Reduktor sečke takođe ima aluminijumsko kućište. Način pogona obezbeđuje veliki broj obrtaja za perfektno sitnjenje i pri velikim brzinama kombajna do 15 km/h bez gubitaka, praveći rez veličine od 3 do 5 cm.

Na noževe je nanesen sloj volfram karbida za veću izdržljivost. Noževi sečke imaju oštricu sa obe strane radi dužeg veka trajanja, noževi su lako zamenjivi.

KAČENJE ZA SVE VRSTE POZNATIH BRENDOVA KOMBAJNA

Adapter se može poručiti za svaki tip kombajna koji se trenutno može naći na tržištu.

U standardnoj opremi se nalazi i izbor boje kljunova u boji vašeg kombajna.

OPREMA ADAPTERA

  • Standardan razmak između redova je 70 cm. Na zahtev kupca se može poručiti i adapter sa razmakom i od 76,2 cm; 50,8 cm; (55,8 cm; 56 cm i 60 cm) između redova.
  • Hidraulično podešavanje zazora otkidačkih ploča iz kabine kombajna čini standardnu opremu. Ukoliko kombajn ima brzu spojku, mora se uz adapter poručiti i brza spojka kao opcija. Uz adapter se može poručiti i digitalni displej koji pokazuje položaj otkidačkih ploča.
  • Povišene bočne strane su takođe deo standardne opreme, dok opciono adapter može imati bočne spiralne razdeljivače. Ova opcija je odlična u uslovima kada je usev polegao.
  • Dodatka za suncokret je opcija kojom se adapter za kukuruz adaptira za žetvu suncokreta. Uz dodatak za suncokret koji čini jednu otkidačku ploču i nož za sečenje glava, posebno se može poručiti i zaštitna mreža za dodatno smanjenje gubitaka.
  • Automatska kontrola visine je odlična opcija za adaptere sa 8 i više redova, jer omogućava dobro kopiranje terena i zadržava istu visinu sečenja stabljika.
  • Autopilot je relativno nova opcija za vođenje adaptera. Da bi se ova opcija poručila, kombajn mora da ima adekavatnu pripremu. Za sada se autopilot može ponuditi za pojedine tipove Claas i John Deere kombajna.
  • Gumeni produžetak kljuna je korisna opcija koja svodi gubitke na minimum tako što ne dozvoljava da klip ispadne ispred adaptera.
  • Potirači tragova, opcija koja se preporučuje za sve tipove adaptera jer daleko produžava vek trajanja pneumatika kombajna čija vrednost nije mala.