Menu Close

LEMKEN Opal 090

LEMKEN Opal 090

Plug LEMKEN 2 brazde ili 2+1 čuvene serije LEMKEN Opal 090 je mehanički plug obrtač za traktore od 50 do 80 KS. Oranje sa LEMKEN plugom je brže, uz manje proklizavanje točkova traktora, na precizno zadatoj dubini uz sigurnu uštedu goriva.

Dimenzije grede na svim plugovima Opal 090 su 90 x 90 x 7 mm. Čelik je vrlo kvalitetan, te je plug otporan na velika opterećenja kao što je oranje teške zemlje bez opasnosti od loma konstrukcije.

Ušteda u potrošnji

Mala težina pluga omogućuje da i slabiji traktori mogu da nose plug i da su otpori prilikom oranja manji. Lakša konstrukcija LEMKEN pluga omogućuje lakšu vuču čime se donose uštede u potrošnji goriva.

Uštedu u potrošnji i veće brzine oranja omogućuje i LEMKEN patent OptiQuick za jednostavno podešavanje pluga. Saznajte dalje u tekstu kako ovaj mehanizam funkcioniše.

OptiQuick

OptiQuick je LEMKEN patent za centralno podešavanje pluga. Radi se o nezavisnom podešavanju zahvata prve brazde i uklanjanju kose vuče za optimalno oranje bez bočnih sila.

OptiQuick pruža da na lak način sigurno i idealno “naštelujete” plug. Dobro podešeni plug može da uštedi oko 9% više u odnosu na one koji nisu dobro naštelovani. U aproskimativnih 9% uštede spada naravno manja potrošnja goriva jer se plug lakše vuče, spada duži vek trajanja potrošnih elemenata pluga poput raonika, grudi dasaka, pretplužnjaka, kao i pneumatika traktora.

Više o OptiQuick-u

Snažna obrtnica

LEMKEN nošeni plugovi poseduju modernu LEMKEN UniTurn obrtnicu koja obavlja preciznu, brzu i bezbednu akciju okretanja pluga. Obrtnica je izrađena od specijalno ojačanog čelika i lako podnosi udarna opterećenja.

Podešavanje nagiba pluga je nezavisno za levu i desnu stranu i lako se podešava pomoću vijaka otpornih na koroziju.

Podešavanje radnog zahvata

Podešavanje radnog zahvata pomoću ploče sa nagibom je vrlo jednostavno. Postoje 3 položaja radnog zahvata, špic ploče nazad, špic ploče napred i bez ploče. Na slici ispod je plug podešen na radni zahvat od 36 cm, dok zahvat može biti: 26, 31 i 36 cm odnosno u colima: 10”, 12” i 14”.

Plužne daske

Pune plužne daske B25 su tvrdo kaljene. Raonici imaju poseban nagib kako bi obezbedili prodiranje i kad je zemljište vrlo tvrdo. Nežan prelaz između raonika i daske, kao i specijalan oblik daske pružaju rad sa redukovanim otporom.

Plaz je ekstra širok, velike površine, obezbeđuje odlično vođenje pluga. Plazovi su reverzibilni i mogu se trošiti dva puta pre zamene.

LEMKEN Opal 90 karakteristike

 Opal 090  2 N 85  2+1 N 85
 Broj plužnih tela  2  3
 Težina (kg)  410  550
 Potrebna snaga traktora (KS)  50  65
 Radni zahvat (cm) 26; 31; 36 (10”, 12”, 14”) 26; 31; 36 (10”, 12”, 14”)
 Klirens (cm)  70  70
 Razmak između plužnih tela (cm)  85  85

 

Pozovi i saznaj više

Pogledaj i Juwel 6

Mehanički i vario nošeni plugovi sa 3, 4 ili 5 glava, za traktore od 90 do 140 KS.