Menu Close

AGROMA GLADIATOR

GLADIATOR

Tarup za suncokret ili sitnilica biljnih ostataka, GLADIATOR se odlično pokazao kod nas u suncokretu, a veoma dobre rezultate je dao i u uljanoj repici, soji, čak i u kukuruzu gde prinos nije veći od 10t/ha.

Najveća prednost GLADIATORA u odnosu na druge načine seckanja štapova i biljnih ostataka je velika uštede energije, odnosno goriva i vremena. Saznajte dalje u tekstu kakve benefite donosi ova sjajna mašina.

BRŽI RAD UZ MANJE ENERGIJE

Svako danas gleda da uštedi sve skuplje gorivo i da dobije na vremenu. Gladiator je prava mašina za rad nakon žetve koja ispunjava oba cilja u poređenu sa drugim mašinama tog tipa.

Za razliku od klasičnih seckalica brzina kretanja traktora sa Gladiatorom je mnogo veća, preporučene brzine su od 11 do 18 km/h.

Gladiator ima pasivne radne organe u poređenju sa tarupima, pa je potrošnja energije daleko manja.

Mali prečnici otvorenog nožastog valjka i nazubljenih vertikalnih diskova Ø410 mm daju velike obimne brzine za odličan efekat seckanja uz malu potrošnju energije.

Noževi valjka su izrađeni od HARDOX Švedskog čelika, a oštrica noževa je obostrana kako bi vek trajanja bio duplo duži.

DVOSTRANI RAM ZA KAČENJE

Gladiator ima dve piramide za kačenje, što znači da mašina može da se zakači redovno za zadnju hidrauliku, ali i za prednju hidrauliku traktora.

Ram za kačenje za prednju hidrauliku je specijalno dizajniran tako da traktor “vuče” a ne da gura mašinu ispred sebe. Ovo omogućava rad bez bočnih sila i pruža udobno upravljanje.

Navedeno rešenje povećava efikasnost i uštedu tako što kačenje napred omogućava kombinovanje Gladiatora sa kratkom tanjiračom, npr. sa LEMKEN Rubin 10/300 U ili sa gruberom npr. LEMKEN Karat 9/300 gde se nakon jednog prohoda može obaviti setva nakon žetve.

PRAŠINA NE PRAVI PROBLEM

Jedan od problema koji se javlja prilikom agregatiranja tarupa na prednju hidrauliku jeste prašina, koja može da smanji vidljivost iz kabine traktora i oteža rad.

Gladiator zato, ima specijalno dizajnirane oplate koje ne dozvoljavaju prašini da se podiže u zoni ispred traktora.

BEZ GUŠENJA U RADU

Zahvaljujući specijalno dizajniranom otvorenom nožastom valjku (valjku bez obručeva) i kosom položaju noževa, rad je zasigurno bez gušenja, nezavisno od brzine kretanja.

Odsecanje rezidua se vrši i u horizontalnoj i u vertikalnoj ravni, horizontalno odseca nožasti valjak, a vertikalno sečenje obavljaju nazubljeni diskovi jednako raspoređeni na 170 mm.

Radna dubina se može podešavati od 0 do 6 cm, dok je potrebna snaga traktora od 90 KS.

RADNI ZAHVAT

Ramska konstrukcija se proizvodi od kvalitetnog čelika za dugi vek trajanja.

Ram može biti fiksni i hidraulično sklopivi. Radni zavat može da bude sa 3, 4, 5 i 6m.

GRADIATOR 3 U ULJANOJ REPICI

Na snimku se može videti GLADIATOR 3 u žetvenim ostacima uljane repice u Tavankutu kod Subotice. U jednom prohodu GLADIATOR 3 secka ostatke, dok LEMKEN Rubin 10/300U meša ostatke sa zemljištem.

OPREMA

Gladiator je  vrlo jednostavan za održavanje. Ležajevi diskova su bez održavanja. Standardnu opremu čine dvostruki ram, hidraulični limiteri dubine, hidraulični cilindri sa zaključavanjem u transportu kod sklopivih verzija.

Opcije mogu biti dodatni tegovi i svetslosna signalizacija.