Menu Close

OROS HSA

ADAPTER ZA KUKURUZ OROS HSA

OROS CLASSIC HSA+CHOP adapteri za kukuruz su adapteri osnovnog tipa, odnosno klasičani su kukuruzni adapteri.

Proizvode se za sve tipove svetski poznatih brendova kombajna.

Mogu imati minimalno 4, a maksimalno 8 redova. Ram kod ovih modela OROS adaptera je uvek fiksni. Ukoliko tražite adapter sa hidraulično sklopivim ramom onda pogledaje model OROS CORNADO.

Više o OROS CORNADO

OROS CLASIC HSA+CHOP ima jedanu od najboljih sečki na svetu što potvrđuju rezultati na međunarodnim prezentacijama kukuruznih adaptera.

Zašto baš ovaj model OROS adaptera može biti interesantan za vas, saznajte dalje u tekstu.

VALJCI SA NOŽEVIMA

Radi brzog i efikasnog povlačenja stabljike na dole, valjci su tako dizajnirani da imaju 4 klasična noža i 4 narebrena noža.

Navedeno rešenje otklanja nedostatke valjaka bez noževa i rešenje sa klasičnim noževima, ostavljajući kombajn čist bez mase čime se smanjuje potrošnja goriva i ubrzava proces žetve.

Noževi su lako zamenjivi.

PREDNJA SEČKA

OROS je prva kompanija koja je razvila prednju sečku koja je standarna oprema adaptera.

Kombajn može da ide brzinama i do 8 km/h, a da ga OROS HSA prati bez gubitaka, dok sečka i pri tim brzinama radi efektivno praveći rezove veličine do 7 cm, ostavljajući iza sebe nisku stabljiku.

Na noževe je nanesen sloj volfram karbida za veću izdržljivost.

Noževi sečke imaju oštricu sa obe strane radi dužeg veka trajanja, noževi su lako zamenjivi, a po potrebi sečka može da se isključi za svaki red.

KAČENJE ZA SVE VRSTE POZNATIH BRENDOVA KOMBAJNA

Adapter se može poručiti za svaki tip kombajna koji se trenutno može naći na tržištu.

U standardnoj opremi se nalazi i izbor boje kljunova u boji vašeg kombajna.

OPREMA ADAPTERA

  • Standardan razmak između redova je 70 cm. Na zahtev kupca se može poručiti i adapter sa razmakom od 76,2 cm.
  • Podešavanje otkidačkih ploča je u standardu mehaničko. Za sve koji žele podešavanje ploča iz kabine kombajna, u ponudi se opciono nalazi eklektrično podešavanje otkidačkih ploča.
  • Povišene bočne strane su korsina opcija koja sprečava gubitke od ispadanja klipova.
  • Dodatka za suncokret je opcija kojom se adapter za kukuruz adaptira za žetvu suncokreta. Uz dodatak za suncokret koji čini jednu otkidačku ploču i nož za sečenje glava, posebno se može poručiti i zaštitna mreža za dodatno smanjenje gubitaka.
  • Automatska kontrola visine je odlična opcija za adaptere, posebno za osmoredne adaptere za kukuruz jer omogućava dobro kopiranje terena i zadržava istu visinu sečenja stabljika.
  • Gumeni produžetak kljuna je korisna opcija koja svodi gubitke na minimum tako što ne dozvoljava da klip ispadne ispred adaptera.
  • Potirači tragova, opcija koja se preporučuje za sve tipove adaptera jer daleko produžava vek trajanja pneumatika kombajna čija vrednost nije mala.