Menu Close

Deutz Fahr 5105 GS

Deutz Fahr 5105 GS

Deutz Fahr 5105 GS je novi univerzalac za koga je Deutz-Fahr razvio motor FARMotion Stage V, sa Common Rail sistemom. Zapremina motora je 3849 ccm dok je maksimalna snaga ovog “Dajca” 106 KS, odnosno nominalna 101 KS. Kada je reč o motoru, ovaj model traktora poseduje jednu odličnu opciju, a to je memorisanje broja obrtaja.

Deutz Fahr FARMotion motor

Programiranje broja obrtaja motora moguće je sa dve memorije. Ova funkcija povećava efikasnost rada i uštedu goriva. Koristi se vrlo jednostavno dužim držanjem dugmeta.

Menjač traktora je PowerShift sa 3 ranga, poseduje 5 brzina, dvostepeni reduktor, tako da ima 30 stepeni prenosa u napred i nazad.

Sense Clutch je odlična opcija hidro-električnog reverzera, koja omogućava da lako izaberete mod na ručici, kako će traktor krenuti iz mesta, brže ili nežnije u zavisnosti od potrebe i opterećenja.

Stop and Go

Stop & Go još jedna fantastična opcija ovog univerzalnog Deutza. Sistem se aktivira pritiskom na dugme i traktor se može zaustaviti pritiskom pedale kočnice, čim pustite kočnicu traktor će krenuti. Ova opcija pruža veoma udoban rad u uslovima kada često zastajete u radu.

Maksimalnu brzinu od 40 km/h postiže već pri 1.800 obrtaja motora za što nižu potrošnju goriva.

EHR

Jednostavan i lak za upotrebu, elektro sistem podiznih poluga omogućava precizna podešavanja hidraulike pomoću okruglih tastera.

Podizna moć hidraulike je 4.252 kg na krajevima poluga. Tasteri za upravjanje hidraulike se nalaze i spolja na blatobranima u standardnoj opremi. Standardno traktor ima 3 para izvoda za spoljnu hidrauliku, kompresor sa instalacijom za kočenje prikolica.

D2L kabina

D2L Class kabina je klimatizovana sa ventilacijom i grejanjem. Standardno ide radio sa antenom i četiri zvučnika. Stakla su tonirana (nazad i sa strane). Instrument tabla je digitalna. Kabina je sa unutrašnjim svetlima, automatskim indikatorima, teleskopskim spoljašnjim retrovizorima.

Rad iz ovog traktora je sa veoma udobnog vazdušnog sedišta.

Smanjenje do 40% vibracija i dobra preglednost pružaju duži rad bez umora.

Dimenzije

Dužina x Širina x Visina: 4314 mm x 2209-2609 mm x 2730 mm, Težina: 4300 kg.

Prednje hidraulične poluge podizne moći max 2100 kg.

Pneumatici: 380/85 R24 napred 420/85 R34 nazad.

Pogledaj i Deutz Fahr 6125 C RV Shift

Common Rail motor, 129 KS (136 KS), standard emisije izduvnih gasova Euro V

Pogledaj i YTO NLY 1154 za IPARD

Common Rail motor, 115 KS, standard emisije izduvnih gasova Euro V