Menu Close

Lemken

Kao specijalizovana kuća za proizvodnju priključnih mašina za obradu zemljišta, mašina za setvu i negu LEMKEN pripada vodećim kompanijama Evrope. U porodičnom je vlasništvu šeste i sedme generacije. Godišnje proizvede oko 15.000 mašina, a svoje proizvode plasira u 44 zemlje širom sveta.

Današnji proizvodni program plugova, obuhvata 33 serije plugova sa gotovo milion mugućih varijanti, što omogućava svakom kupcu da pravilno izabere plug za odgovarajuće uslove i parcelu.

Nošeni plugovi obrtači…
Vario nošeni plugovi obrtači…
Nošeni plugovi obrtači nove generacije…
Tanjirača sa prečnikom diskova 620 mm…
Kultivatori za intezivnu obradu zemljišta…
Kultivatori za intezivnu obradu zemljišta…
Kultivator za predsetvenu kultivaciju…
Za idealnu predsetvenu pripremu…

KOMPANIJA LEMKEN

Nastala je od nekadašnje kovačnice u industrijskom gradiću Birten. Osnovana je 1844. godine. Prvi LEMKEN-ov patent bio je reverzibilni plug, prijavljen 1925. godine, kada je počela i serijska proizvodnja plugova. Nakon jednog veka fabrika je preseljena u Alpen, koji se nalazi 50 km severo-zapadno od Dizeldorfa, gde se i danas nalazi. Značajan događaj za kompaniju je prezentovanje polu-nošenih plugova obrtača 1966. godine, što je nagrađeno od strane DLG-a. Nakon ovog perioda, dolazi do prodora informatike i elektronike u poljoprivredu i do naglog razvoja proizvodnje, tako LEMKEN predstavlja nove generacije plugova (“Opal” 1980. god; “Vario-Opal” 1987. god. i novog sistema za podešavanje plugova “Optiquick” 1980. god.). Takođe dolazi i do proširivanja proizvodnog programa na: rotacione drljače “Zirkon”; disk kultivatore “Smaragd”; pneumatske sejalice “Solitar”; mehaničke sejalice “Saphir”. Vrhunac razvoja i poslednji patent (2001. god.) je sistem za automatsko vođenje agregata koji radi na principu ultrazvuka, isto nagrađenog od strane DLG -a.