Menu Close

LEMKEN EurOpal 5

Plug LEMKEN EurOpal 5 je zadnjih godina postao najprodavaniji plug obrtač u Srbiji. Može biti dvobrazni, trobrazni plug ili četvorobrazni plug, za traktore od 60 do 140 KS.

Po čemu se LEMKEN razlikuje?

Čuli ste od mnogih da se LEMKEN plugovi najlakše vuku i štede gorivo, da se ne guše, ostavljajući za sobom njivu čistu i ravnu što dovodi do uštede vremena i goriva. Štedi se i u daljem zatvaranju brazde i spremanju za setvu. Kako to LEMKEN postiže? U daljem tekstu objasnićemo neke tajne LEMKEN plugova.

Greda LEMKEN plugova

Jedna od tajni ovog nemačkog proizvođača je sitnozrni, mikro-legirani čelik koji se koristi za izradu grede da bi bila male težine kao bi plug bio lagan za vuču i za hidrauliku traktora. Izrađena kao jedan komad radi pravilne geometrije uz prvoklasan materijal gredu čini praktično nesalomivom. Dimenzije grede kod EurOpal 5 plugova su 110 x 110 x 8 mm.

OptiQuick

OptiQuick je LEMKEN patent za centralno podešavanje pluga. Radi se o nezavisnom podešavanju zahvata prve brazde i uklanjanju kose vuče za optimalno oranje bez bočnih sila.

OptiQuick pruža da na lak način sigurno i idealno “naštelujete” plug. Dobro podešeni plug može da uštedi oko 9% više u odnosu na one koji nisu dobro naštelovani. U aproskimativnih 9% uštede spada naravno manja potrošnja goriva jer se plug lakše vuče, spada duži vek trajanja potrošnih elemenata pluga poput raonika, grudi dasaka, pretplužnjaka, kao i pneumatika traktora.

Više o OptiQuick-u

Ekonomična plužna tela Dural

Vijčana veza između nosača plužnog tela i grede omogućava visoku stabilnost, pouzdanost i dugotrajnost. Popuštanjem centralnog vijka možete izabrati 4 različita položaja radnog zahvata od 33 do 50 cm. Nakon promene zahvata nema potrebe za dodatnim “štelovanjem” pretplužnjaka i crtala.

Kozlac Dural dasaka je okaljen i izuzetno jak.

Poseban oblik daske odvaja žetvene ostatke i omogućava čisto zaoravanje. Gladak prelaz između vrha raonika i grudi daske i specijalan geometrijski oblik, bez vijaka u zoni otpora drastično smanjuju otpor vuče.

Dugotrajni raonici su od čelika mikro-legiranog borom za dug vek trajanja i bolju ekonomičnost. Preklapajući raspored raonika sprečava korenje i druge objekte da se zakače.

LEMKEN plužne daske

Veliki pretplužnjaci

Dubina pretplužnjaka se podešava samo pomoću čivije, bez alata. Zamislite, za promenu dubine ne treba vam alat i ne treba vam više od 5 min za tu operaciju. Pretplužnjaci se mogu udaljiti ili približiti plužnom telu u zavisnosti od količine strnjike tako da nema gušenja čak ni kada je radni zahvat na minimumu. LEMKEN-ov preplužnjak M2 se odlično pokazao u zaoravanju kukuruzovine.

Radni i radno-transportni točak

Tako je dizajniran da omogućava visoki klirens pri okretanju i oranje do ograde, a pruža i rad bez gušenjaDubina točka se podešava pomoću čivije bez alata i bez potrebe da se točak podiže. Za četvorobrazne i veće plugove se preporučuje radno-transportni točak koji je kod lemkena vrlo praktičan. Promena položaja točka se vrši pomoću jedne čivije i jedne brave, vrlo lako i brzo.

LEMKEN EurOpal 5 cena

Slažemo se da na prvi pogled LEMKEN može da izgleda skup. Ali kada počnete da skupljate ponude drugih, uverićete se da prvo ima mnogo skupljih plugova koji nisu ni približnog kvaliteta.

Drugo, ako se uzme u obzir da potrošni materijal kod LEMKEN-a poput vrhova i raonika mogu da traju i preko 700 ha i da je potrošnja goriva manja, a učinak veći, da štedite na prohodima za spremanje zemlje pre i posle oranja, posle nekoliko godina rada sa LEMKEN-om ko podvuče crtu vidi ne samo da se LEMKEN isplati, već da je njegova cena niska. Još na sve to moramo dodati da se polovan LEMKEN sa lakoćom može prodati za dobre pare.

Nedostak LEMKEN plugova

Farba je visokog kvaliteta, te je za njeno skidanje sa dasaka potrebno više ha rada ako zemljište nije peskovito ili ako je lepljivo i lako.

Finansiranje po vašoj meri

Cena mašine zavisi od njene opreme, a način finansiranja od vaših želja i mogućnosti. Nabavka novog LEMKEN-a je lakša nego ikad. Iskoristite jedan od načina finansiranja iz ponude Agrovojvodine.

Plug možete nabaviti na kredit preko specijalne kreditne linije sa povoljnim kamatama u dogovoru sa više banaka;

Ko ne želi da diže kredit tu je opcija odložneo plaćanje u robi: UZMI PRE SETVE, PLATI POSLE ŽETVE u saradnji sa Mat Agro.

EurOpal 5 tehničke karakteristike

 EurOpal 5 3 N 100 3+1 N 100
 Broj plužnih tela 3 4
 Težina (u osnovnoj opremi) 719 886
 Preporučena snaga traktora (KS) 100 130
 Radni zahvat (cm) 33,38,44,50 33,38,44,50
 Klirens (cm) 80 80
 Razmak između plužnih tela (cm) 100 100