Menu Close

YTO traktori

YTO grupa je vodeći Kineski proizvođač poljoprivredne i građevinske mehanizacije. Fabrika zapošljava preko 30.000 ljudi, a kapacitet prizvodnje je ogroman, kažu da na svakih 5 minuta sa linije izađe jedan gotov traktor.

Traktori se sklapaju u Srbiji

Montažna linija za sklapanje je izgrađena 2010. godine kako bi se traktori još više poboljšali, kako bi rezervni delovi bili još povoljniji i brže dostupni, a servisna podrška još kvalitetnija.

Pored navedenog sklapanje YTO traktora je pomoglo da se proširi paket dodatne opreme, poput klima uređaja, prednje hidraulike i razne druge opreme. Sklapanje traktora kod nas omogućilo je da se pojedini modeli prilagode EU standardima i izvoze u zemlje EU, a kod nas ponude i preko IPARD fondova.

Kakvi su YTO traktori?

Traktori se proizvode po tehnologiji FIATAGRI-a i kao osavremenjeni i redizajnirani FIAT-i predstavljaju hit u celom svetu. Agrovojvodina je prva na Balkanu započela saradnju sa YTO-om.

Traktori su se pokazali kao mali potrošači, izuzetno pouzdani, neverovatno snažni, jednostavni i povoljni što svedoči i to da je samo u Srbiji od 2004. pa do danas prodato preko 2000, a sklopljeno preko 1000 komada.

Ponuda YTO traktora od 35 do 130 KS

O YTO GRUPI

U Kineskoj provinciji Henan, tačnije gradu Luoyang nalazi se sedište YTO GRUPE osnovane 1955. godine. Tih godina vlada iz Pekinga šalje sve najbolje inženjere iz Kine i SSSR-a sa zadatkom da se proizvede traktor, a u cilju unapređenja poljoprivrede. Prvi traktor lansiran je 20. jula 1958. godine. Radi se o prvom kineskom traktoru guseničaru pod nazivom Dongfanghong 54. Traktor se koristio u poljoprivredi, građevini, vojsci i pokazao je izuzetne rezultate, tako da se uz više nadgradnji i dan danas proizvodi. Prvi traktor točkaš Dongfanghong 28 proizveden je 1965. godine. Proizvodio se do 1979. i to u 63.109 primeraka. YTO uspostavlja saradnju sa FIAT-om i kupuje licencu 1985 godine.

Od tada pa do danas ovaj proizvođač beleži kontinuirani rast iz godine u godinu. YTO GRUPA postaje 100% vlasnik McCormick fabrike menjača 2011. Poseduje brojne sertifikate o usklađenosti standarda, sopstvenu laboratoriju za ispitivanje traktora kao i pojednih sklopova u raznim uslovima. Danas se YTO traktori mogu naći širom azijskog, evropskog i američkog tržišta.