Menu Close

LEMKEN iQblue connect

LEMKEN iQblue connect

iQ blue connect modul sa kojim plugovi i gruberi postaju pametni!

Modul se lako instalira!

U poređenju sa kupovinom nove mašine, nudi isplativu alternativu za nadogradnju starijih mašina novim funkcijama.

iQ blue connect modul učiniće vaš plug ili gruber pametnijim i preciznijim. Sa ovim modulom, priključne mašine kontinualno optimizuju sopstvene performanse, što rasterećuje operatora i značajno povećava učinak agregata. A koje tačno opcije nudi saznajte dalje u tekstu.

Važno je znati da iQ blue connect dodatno omogućava besprekorno, automatsko upravljanje podacima, integracijom podataka u postojeću dokumentaciju. Pa da pređemo na stvar.

Alternativa za pametan plug

iQblue connect modul za plug se kontroliše preko CCI terminala ili ISOBUS sistema traktora.

Sledeće funkcije se mogu podešavati i kontrolisati tokom rada: rotacija plugazahvat prednje brazde (ako plug ima cilindar), nagibradni zahvat i podešavanje radne dubine preko hidrauličnog potpornog točka (ako plug ima hidraulični cilindar na točku).

Navedene opcije smanjuju faktor ljudske greške prilikom podešavanja pluga i povećavaju učinak oranja uz mogućnost obrade i čuvanja podataka o ovoj operaciji.

Uslov za ugradnju iQblue conncect funkcije koju plug mora da ispuni je da bude vario, opcija se ne može dodati na mehaničke plugove. Modul se može instalirati na LEMKEN plugove Juwel M V i VariOpal, a mogu da ga podže i ostali proizvođači plugova, dakle iQblue connect može da se ugradi i na plugove drugih brendova.

GPS vođenje pluga

GPS kontrolisano podešavanje radnog zahvata, dostupno je sa CCI terminalom.

Omogućava oranje sa tačno ravnom brazdom ili oranje sa varijabilnim zahvatom čiju širinu proračunava softver spram oblika parcele, kako bi se i parcele nepravilnog oblika poorale od ivice do ivice.

Varijabilna dubina obrade gruberom

Dodavanjem iQblue connect modula na gruber bilo da je reč o LEMKEN ili gruberu drugog proizvođača, gruber postaje pametniji u smislu da može da radi sa variabilnom dubinom.

Uslov za ovu finkciju koja povećava učinak grubera i smanjuje potrošnju goriva je da gazdinstvo poseduje digitalnu mapu zemljišta sa podacima o zonama strukture zemljišta.

Pogledaj video snimak

Pogledaj i Juwel 10

Nošeni plugovi mehanički ili vario sa najmanje 4, a najviše 7 glava za traktore do 400 KS.

Pogledaj i Rubin 12

Jedinstvena teška tanjirača Rubin 12 sa diskom do 736 mm, radni zahvati od 3 do 7 za traktore od 150 do 560 KS.