Menu Close

LEMKEN VariOpal 5

LEMKEN VariOpal 5 je od ove godine promenio naziv u LEMKEN Juwel 6 M V i dobio nekoliko poboljšanja. Za više informacija o plugovima Juwel 6 M V idi na dugme ispod.

LEMKEN Juwel 6

Hidraulični cilindar dvostrukog dejstva omogućava da se zahvat svakog plužnog tela podesi iz kabine traktora u rasponu od 22 do 50 cm. Pitate se da li je bolji vario ili mehanički plug? Šta kažu iskustva?

Vario plugovi iskustva

Traktor je nešto slabiji i na granici je da vuče plug u njivama gde je teža zemlja. Novi traktor ćete kupiti tek za koju godinu. Parcele su male i nepravilnog oblika, zemlju uzimate u zakup i svake godine uzimate druge parcele. Radite usluge! U ovim situacijama Vario plug je pravo rešenje. U suprotnom pogledajte ponudu mehaničkih plugova EurOpal 5.

Koje su zapravo prednosti vario plugova?

Dobar kvalitet oranja u velikoj meri zavisi od odnosa širine i dubine brazde.

Uzana brazda bolje usitnjava zemljište, obezbeđujući idealne uslove za jednostavnu i brzu predsetvenu pripremu sa malim brojem prohoda. Široka zimska brazda pravi veće grudve, obezbeđujući dobro izmrzavanje tokom zime, dakle željeni izgled oranja se našteluje iz kabine za par sekundi.

VariOpal 5 u radu

VariOpal 5 pojednostavljuje oranje nepravilnih parcela i oranje oko električnih stubova ili drveća. Performanse traktora se takodje mogu bolje iskoristiti.

LEMKEN VariOpal 5 omogućava da navedeni zahtev bude ispunjen u potpunosti. Ostali dodaci, kao što su pretplužnjaci, crtalo i točak, takođe se automatski prilagođavaju promeni radnog zahvataŠta je to jedinstveno kod LEMKEN Vario plugova?

OptiQuick i Vario

Kod VariOpal 5 plugova se zahvat prve brazde i linija vuče mogu podesiti nezavisno jedna od druge sa OptiQuick patentom koji je deo standardne opreme i Vari tehnologijom, pa se uvek lako vuku bez pojave kose vuče iako se radni zahvat pluga menja tokom rada.

Više o OptiQuick-u

Posebna konstrukcija

Mehanizam kod plugova LEMKEN VariOpal 5 je izuzetno čvrst i otporan na lom zahvaljujući poziciji nosača oko kojeg se okreće plužno telo, jer je postavljen sa boka grede blizu samog plužnog tela. Vezne ploče koje služe za spajanje okretnog nosača i poluge mehanizma za podešavanje radnog zahvata su vijcima fiksirane za gredu što osigurava ogromnu snagu i dugotrajnost pluga.

Sve tačke okretanja opremljene su sa čaurama izuzetno otpornim na habanje jer su sve osovinice i mazalice okaljene. Što takođe garantuje dug period eksploatacije.

Plugovi su povoljani i jednosavan za održavanje jer svaka komponenta pojedinačno može biti zamenjena kada je pohabana.

Zanima vas po čemu je greda pluga drugačija, kakve su daske LEMKEN plugova, kakvi pretplužnjaciradni i radno-transportni točak. Svi odgovori se nalaze u tekstu mehaničkih plugova EurOpal 5 koji su po svemu isti osim po podešavanju radnog zahvata.

EurOpal 5

Finansiranje po vašoj meri

Cena mašine zavisi od njene opreme, a način finansiranja od vaših želja i mogućnosti. Nabavka novog LEMKEN-a je lakša nego ikad. Iskoristite jedan od načina finansiranja iz ponude Agrovojvodine.

Plug možete nabaviti na kredit preko specijalne kreditne linije sa povoljnim kamatama u dogovoru sa više banaka;

Ko ne želi da diže kredit tu je opcija odložneo plaćanje u robi: UZMI PRE SETVE, PLATI POSLE ŽETVE u saradnji sa Mat Agro.

Tehnički podaci

VariOpal 5 2 N 100 2+1 N 100 3 N 100 3+1 N 100
Broj plužnih tela 2 3 3 4
 Težina (kg) 567 794 727 966
Preporučena snaga traktora (KS) 60-80 80-100 80-120 120-140
Radni zahvat (cm) 22-50 22-50 22-50 22-50
Klirens (cm) 80 80 80 80
Razmak između plužnih tela (cm)  100 100 100 100